במכון רופא מומחה בתחום, שייתן מענה עם ראיה רחבה לגבי האבחנה ולגבי התאמת הטיפול.יעוץ בנושאים רישיים שונים: חרדות, הפרעות אכילה, OCD ,בעיות בקשב וריכוז, דיכאון.
תראפיות
טיפול בהבעה ויצירה - טיפול רגשי המאפשר שימוש במשחק, אימפרוביזציה , תנועה וקול על מנת להגיע למקומות שלמילים קשה לתאר. שימוש בכלים תיאטרליים שונים בשירות הטיפול וההקלה.
הטיפול בהבעה ויצירה פוגש את המטופל במקום המוכר לו, המשחק, ומאפשרת לו להשתמש בשפה שלו , על מנת להביע את הקשה, הכואב מבלי צורך לתרגםהמטפל בדרמה מחפש ורואה את הדרמה בכל עשייה של המטופל (כגון: יצירה,בקול, בתנועה ובסיפור שמספר מטופל) ועם החומרים המתבטאים ויוצאים מהמטופל נעשה התהליך.המייחד את הדרמה-תרפיה על התחומים האחרים בטיפול בהבעה ויצירה הוא שהדרמה-תרפיה מציעה את כל מגוון שפות האומנות, מאפשרת הבעה רגשית בכל אמצעי אומנותי, מפרשת את העשייה הפיזית כמספרת את המתחולל נפשית, הדרמתרפיסט מיומן "לקרוא" את הדרמה, את הסיפור העולה מכל עשייה אומנותית בחדר הטיפולים.
הטיפול הרגשי מבוסס על הבעה ספונטנית או מכוונת בחומרים שונים ובטכניקות שונות: ציור, פיסול, כיור בחימר, קולאז', הדפס וכו'.הטיפול מציע שפה נוספת, בלתי מילולית, כגישה לעולמו של הילד/מתבגר, הטיפול מאפשר ביטוי עצמי, רגשי ותחושתי.
המטפל יוצר קשר עם עולמו הפנימי של המטופל ועם העולם שבחוץ ומאפשר אינטגרציה בין השניים.תחומי העיסוק המרכזיים של הטיפולים:בעיות הסתגלות, בעיות התנהגות, בעיות חברתיות, בעיות למידה, התמכרויות, אלימות, הצבת גבולות, התמודדות עם משברים במשפחה (כגון: מוות, גירושין, חולי ועוד).כולל בניית תכנית התערבות ועיצוב התנהגות.
טיפול זוגי
מתי צריך לפנות לטיפול זוגי? עמוק בפנים אתם יודעים היטב מתי הגעתם למבוי סתום. אם לא שניכם, לפחות אחד מכם מרגיש: אין לי חבר, אין עם מי לדבר, בן הזוג לא מבין אותי.
זה יכול להתבטא בביקורת ובתוקפנות הדדית, בוויכוחים עקרים על נושא כמו כסף, או בריחוק נפשי וגופני שגורם לכם להרגיש כל כך לבד בתוך הביחד.
בזמן משבר לעיתים אחד מכם (או שניכם) מפסיק להשקיע במראה שלו, משמין, לא מטפח את עצמו ומרגיש שפחות אכפת לו מעצמו. ילדים הם עוד סמן מובהק לבעיות בבית.
פסיכותרפיה
הטיפולים הרגשיים מורכבים מטיפול פרטני, טיפול דיאדי או טיפול משפחתי.תחומי העיסוק המרכזיים הם חיי המשפחה, יחסי הורים וילדים, קשיים ביחסים עם ילדים בגיל ההתבגרות, הצבת גבולות, בעיות הסתגלות והטיפול בהן, התמודדות עם גירושין ועוד.
הדרכת הורים
הורים לתינוקות ולילדים בגיל הרך והורים לילדים בגיל ההתבגרות מוצאים עצמם לא פעם מתלבטים בשאלות כיצד לנהוג במצבים שונים. ההורים מגייסים לעזרתם את התיאוריות השונות, את מה שלמדו, שמעו או את מה שלעיתים עבר מפה לאוזן.
כל עוד הבעיות אינן מורכבות או קשות, מדובר בעצם בתהליך טבעי של שיתוף והרחבה של טווח ההתנהגות ההורית, ודיאלוג זה שבין ההורה לסביבתו הוא חיוני ואף מפרה. ההורים יכולים לצאת מהקיבעון ולהכיר דרכי התמודדות נוספות.
הדרכת הורים מקצועית מיועדת למצבים הללו.
כאשר מדובר במצבים שבהם ההורים מרגישים אובדי עצות, חסרי אונים, מותשים, מבולבלים, מצויים במתח קבוע - זה הזמן לשקול הדרכת הורים.גם כאשר ההורים מקבלים מסרים על התנהגות בעייתית בכיתה או בחברה, יש לשקול הדרכת הורים לפני שפונים לאבחון.
טיפול ריגשי במבוגרים
חלק גדול מאלו שפונים לטיפול עושים זאת רק כאשר הם חשים שאין ברירה, כי כבר קשה יותר מידי והתקווה אינה נראית באופק.
אחרים, כבר החמיצו הזדמנויות רבות לשיפור חייהם, תקועים בתוך מעגל קסמים המזמן להם עוד ועוד חוויות שליליות.
פעמים רבות המחשבה לקבל עזרה חולפת בתודעה, אך מסולקת בגלל הקושי שבהכרה: "אני זקוק/ה לעזרה". עבור רבים פרוש הדבר כישלון, חולשה, בושה.
לפעמים יש חששות מהתמודדות אמיתית עם הקשיים, או מכניסה לקשר טיפולי עם אדם לא מוכר.
אפשר להבין חששות אלו, אך כדאי לזכור שהיכולת לפנות לטיפול מעידה במידה רבה גם על הכוחות שבאישיות, על הרצון בשינוי והתקווה לממשו. הפנייה לטיפול היא צעד ראשון לקראת תהליך המסמן שינוי חיובי. הקושי של רבים לראות גם את הצד הזה, לפעמים מעכב מאוד את הפניה לטיפול שרצוי היה להתחילו קודם. בין עבודה, זוגיות, גידול ילדים ושאר התחייבויות, רבים מתקשים לזכור שגם לצרכים הנפשיים צריך להינתן מקום.
הצרכים הללו יכולים להיות שונים ומגוונים, והם בד"כ קשורים לסיפור האישי של כל אחד ואחת.כמה מהסיבות היותר שכיחות שבגללן פונים אנשים בוגרים לטיפול:חרדהחרדה היא שם רחב לאוסף של תופעות נפשיות שבבסיס כולן האדם סובל מרמה מוקצנת של חשש, דאגה, או פחד.
חרדה נעה על קו רצף מדאגנות מופרזת ופחדים ממוקדים למצבים של שיתוק מוחלט וחוסר יכולת לתפקד במגוון של מצבים.דיכאוןדיכאון יכול להיווצר עקב פגיעות גנטית, וגם כתוצאה מחשיפה לאירוע חיים קשה, או משילוב בין שני הגורמים. דיכאון הוא מצב הכרוך בחוויה רגשית קשה מאוד, של עצב, ייאוש, הערכה עצמית נמוכה, ביקורת עצמית ואשמה, ולפעמים גם אובדנות.
בנוסף, דיכאון מלווה בפגיעה קשה במוטיבציה, בתאבון, בשינה וביכולת ליהנות.דימוי עצמי/ ביטחון עצמיעפ"י אחת התיאוריות הפסיכולוגיות הבולטות (פסיכולוגיית העצמי, קוהוט) הערך העצמי הוא הדבר החשוב ביותר לבריאות הנפשית.
אדם שאינו מרגיש שווה, נחשב, מסוגל, לא יכול לחיות חיים מלאים, לממש את שאיפותיו, לממש את הפוטנציאל הגלום בו ולנהל קשר בינאישי תקין.
זהות עצמית בגיל מאוד צעיר מתחיל תהליך בניית הזהות עד שהיא מגיעה לכדי גיבוש, סביב גיל ההתבגרות. בשלב זה, האדם בד"כ יודע לומר מי הוא.
כאן רלוונטיות שאלות כמו: איזה תכונות עיקריות יש לי, מה אני אוהב, ממה אני סולד, מה ערכי בעיני עצמי, מה הכיוון שלי בחיים.
כל השאלות האלו קשורות לשאלה הבסיסית "מי אני", המונחת ביסוד המושג זהות עצמית. טבעי ושכיח שמתבגרים למשל, או אנשים הנמצאים בצומת דרכים משמעותית בחייהם יתחבטו בשאלה הזו ולא יהיה להם מושג ברור.אובדן ומצבי משברחיים של אדם רצופים שינויים ואירועים משמעותיים. חלק מהאירועים הללו בעלי אופי חיובי, מגדל ומעצים.
בעיות בכל אחד מהתחומים האלו יכולות להביא עמן חוויה קשה של בדידות, ניכור, עצב וכישלון. אדם עשוי להתקשות במציאת קשר זוגי בגלל הססנות רבה, סלקטיביות בבחירת בן זוג או ערך עצמי נמוך המקשה מאוד ביצירת כל סוג של קשר.
טיפול משפחתי
במשפחה קיימות מערכות יחסים רב- דוריות מורכבות.
במשפחה אנו חשים אהבה, קרבה, אך לעיתים גם כעס ורתיעה. כאשר הרגשות הלא נעימים מרעים את היחסים בתוך המשפחה, פניה לסיוע מקצועי היא אך טבעית.
מתי לפנות לקבלת טיפול משפחתי?•במקרים של בעיות הממוקדות באחד או יותר מילדי המשפחה, כמו קשיים חברתיים, בעיות התנהגות וקושי בהצבת גבולות, בעיות הרטבה, לחץ, חרדה, ועוד.
ההתגייסות של שאר בני המשפחה לשינוי המצב פותחת אפשריות שלא קיימות בטיפול אחר.
טיפול משפחתי יכול להועיל במעבר בין מצבים - כמו פונדקאות או אימוץ, התחלה של התנסות בהורות, קשיים עם ילדים בגיל ההתבגרות, עזיבת הילדים את הבית וכדומה.כאשר קיים צורך לסיוע בהתמודדות עם משברי חיים המשפיעים על המשפחה כולה, כמו מוות במשפחה, ניצול מיני במשפחה או מחוצה לה, מחלה של אחד מבני המשפחה ועוד.הטיפול המשפחתי מאפשר למשפחה להתמודד בהצלחה עם נושאים שבאופן רגיל קשה להעלותם לשיחה במסגרת משפחתית.בני המשפחה לומדים לקבל זה את זה באופן מכיל ומבין יותר, כמות החיכוכים יורדת והקשר הופך נעים ורגוע יותר.